Variant av morotskaka
Basen för den här morotskakan är detta recept men några andra sockersorter har lagts till och så rördes smöret istället för att smältas; det blir saftigare så!
Ugn: 175°
Ingredienser:
Kakan:
200 gram smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl råsocker strö
½ dl brun farin strö
4 ägg
5 normalstora morötter
4 dl eller 240 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Glasyren:
200 gram philadelphiaost
80 gram ekologiskt smör
3 dl ekologiskt florsocker
Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen. Riv morötterna och vänd ner i blandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Blanda om ordentligt och vänd ner i smeten. Rör om - vispa inte.
Vänd ner smeten i en smord eller bakpappersklädd mindre långpanna. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter (det kan bli klart redan efer 25 minuter). Testa med sticka för att se om kakan är torr inuti.
Låt smöret och philadelphiaosten bli rumsvarma - det blir lättare att röra ihop. Mosa smör och cream cheese med gaffel och rör tills blandningen är klumpfri. Tillsätt florsocker och smaka av allteftersom.
Skär kakan i mindre rutor, bred på glasyren och servera. Mmm...
Lisa
jummy i mängder!