Variant av morotskaka

Basen för den här morotskakan är detta recept men några andra sockersorter har lagts till och så rördes smöret istället för att smältas; det blir saftigare så!

Ugn: 175°

Ingredienser:

Kakan:
200 gram smör, rumsvarmt
1 dl strösocker

1 dl råsocker strö

½ dl brun farin strö

4 ägg

5 normalstora morötter
4 dl eller 240 gram vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Glasyren:
200 gram philadelphiaost
80 gram ekologiskt smör
3 dl ekologiskt florsocker

Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen. Riv morötterna och vänd ner i blandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Blanda om ordentligt och vänd ner i smeten. Rör om - vispa inte.

Vänd ner smeten i en smord eller bakpappersklädd mindre långpanna. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter (det kan bli klart redan efer 25 minuter). Testa med sticka för att se om kakan är torr inuti.

Låt smöret och philadelphiaosten bli rumsvarma - det blir lättare att röra ihop. Mosa smör och cream cheese med gaffel och rör tills blandningen är klumpfri. Tillsätt florsocker och smaka av allteftersom.

Skär kakan i mindre rutor, bred på glasyren och servera. Mmm...



Lisa


Kommentarer
Postat av: Alexandra

jummy i mängder!

2009-03-07 @ 09:53:47
URL: http://cleopatravii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0