Lida mot sitt slut?

Ja nu börjar mitt och Lisas projektarbete lida mot sitt slut. Vi har precis haft vårt föredrag inför handledare och klass och boken är nästan klar. Även om projektet snart är slut så kanske det lever kvar här på bloggen.

Håll koll...

Cecilia

Variant av morotskaka

Basen för den här morotskakan är detta recept men några andra sockersorter har lagts till och så rördes smöret istället för att smältas; det blir saftigare så!

Ugn: 175°

Ingredienser:

Kakan:
200 gram smör, rumsvarmt
1 dl strösocker

1 dl råsocker strö

½ dl brun farin strö

4 ägg

5 normalstora morötter
4 dl eller 240 gram vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Glasyren:
200 gram philadelphiaost
80 gram ekologiskt smör
3 dl ekologiskt florsocker

Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen. Riv morötterna och vänd ner i blandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Blanda om ordentligt och vänd ner i smeten. Rör om - vispa inte.

Vänd ner smeten i en smord eller bakpappersklädd mindre långpanna. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter (det kan bli klart redan efer 25 minuter). Testa med sticka för att se om kakan är torr inuti.

Låt smöret och philadelphiaosten bli rumsvarma - det blir lättare att röra ihop. Mosa smör och cream cheese med gaffel och rör tills blandningen är klumpfri. Tillsätt florsocker och smaka av allteftersom.

Skär kakan i mindre rutor, bred på glasyren och servera. Mmm...Lisa


RSS 2.0