Mumsig morotskaka
Äntligen! Den klassiska morotskakan! Dessutom är det den godaste jag prövat. Hitills.
Ugn: 175°
Bakform: mindre långpanna
Ingredienser
4 ekologiska ägg
3 dl ekologiskt socker
150 gram ekologiskt smör
5-6 dl rivna ekologiska morötter (allt från 3 stora till 5 mindre)
2 tsk bakpulver
240 gram eller 4 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk ekologisk kanel
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Smält smör. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt smör. Riv morötterna fint och rör ner dem. Blanda torra ingredienser noga och vänd ner i smeten. Häll smeten i en mindre långpanna och grädda mitt i ugn i cirka 35 minuter - pröva med sticka - kakan ska precis vara torr.
Tips
Vill du ha en saftigare kaka? Rör då istället 200 gram smör och socker smidigt. Tillsätt därefter ägg, morötter och de torra ingredienserna. Grädda kakan på samma sätt.
Glasyr:
200 gram philadelphiaost
80 gram ekologiskt smör
3-3 ½ dl ekologiskt florsocker
eventuellt kanel
Låt smöret och osten bli rumsvarma - det blir lättare att röra ihop. Mosa smör och ost med gaffel och rör tills blandningen är klumpfri. Tillsätt florsocker och smaka av allteftersom. Lite kanel i krämen gör lika gott!
Låt kakan kallna innan du har på glasyren - annars kan den smälta. Ställ in i kylen tills glasyren stelnat.
Lisa
Hej Hej,
I got the adress of the blog from Britt and I have to say that the receipe is really easy and it tastes so good....miam miam, I ate that cake during 3 days, every night after work...I will do it again for sure...
Tack sy Mycket Lisa och Cecilia
Mehdi