Nyår: Vit kladdchokladkaka

Himla god kaka som passar perfekt till nyår. Den blir kladdig, så det kan vara bra att låta den vila i kylen över natten...
Receptet kommer från Arla.

Ugn: 175°
Form: rund med löstagbar kant

Ingredienser:

Kakan:

250 gram vit choklad
200 gram ekologiskt smör
3 ekologiska  ägg
2 ½ dl ekologiskt strösocker
120 gram eller 2 dl ekologiskt vetemjöl

Glasyr:
150 gram vit choklad
½ dl ekologisk vispgrädde

Garnering:
Florsocker

Gör så här:
Kakan:
Smöra och bröa formen. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält smör. Tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör - inte vispa - ner choklad och mjöl och rör till en jämn och fin smet. Vänd ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Kakan är lös när den tas ur ugn. Låt därför kakan stelna i formen innan formen tas bort. Ställ i kyl.

Glasyr:
Hacka eller bryt chokladen. Koka upp grädde, tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Ställ i kyl och låt stelna något (cirka 5 minuter). Bred krämen över kakan och låt stelna i kyl. 
Sikta över florsocker innan servering.





Mmm... så gott!

Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0