Nyår: Vit kladdchokladkaka
Himla god kaka som passar perfekt till nyår. Den blir kladdig, så det kan vara bra att låta den vila i kylen över natten...
Receptet kommer från Arla.
Ugn: 175°
Form: rund med löstagbar kant
Ingredienser:
Kakan:
250 gram vit choklad
200 gram ekologiskt smör
3 ekologiska ägg
2 ½ dl ekologiskt strösocker
120 gram eller 2 dl ekologiskt vetemjöl
Glasyr:
150 gram vit choklad
½ dl ekologisk vispgrädde
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Kakan:
Smöra och bröa formen. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält smör. Tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör - inte vispa - ner choklad och mjöl och rör till en jämn och fin smet. Vänd ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Kakan är lös när den tas ur ugn. Låt därför kakan stelna i formen innan formen tas bort. Ställ i kyl.
Glasyr:
Hacka eller bryt chokladen. Koka upp grädde, tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Ställ i kyl och låt stelna något (cirka 5 minuter). Bred krämen över kakan och låt stelna i kyl.
Sikta över florsocker innan servering.
Mmm... så gott!
Lisa
Receptet kommer från Arla.
Ugn: 175°
Form: rund med löstagbar kant
Ingredienser:
Kakan:
250 gram vit choklad
200 gram ekologiskt smör
3 ekologiska ägg
2 ½ dl ekologiskt strösocker
120 gram eller 2 dl ekologiskt vetemjöl
Glasyr:
150 gram vit choklad
½ dl ekologisk vispgrädde
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Kakan:
Smöra och bröa formen. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält smör. Tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör - inte vispa - ner choklad och mjöl och rör till en jämn och fin smet. Vänd ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Kakan är lös när den tas ur ugn. Låt därför kakan stelna i formen innan formen tas bort. Ställ i kyl.
Glasyr:
Hacka eller bryt chokladen. Koka upp grädde, tag från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Ställ i kyl och låt stelna något (cirka 5 minuter). Bred krämen över kakan och låt stelna i kyl.
Sikta över florsocker innan servering.
Mmm... så gott!
Lisa
Kommentarer
Trackback