Äppelkaka med mandel
Jättegod äppelkaka som passar strålande en härlig vårdag...! Recept från Allt om mat.
Ugn: 175°
Form: rund med löstagbar kant
Ingredienser:
Till formen:
smör
1 msk ströbröd
cirka 1 ½ tsk mald kanel
Fyllning:
3-4 äpplen
1 dl sötmandel
5 bittermandlar
200 gram smör, rumsvarmt
2 ½ dl socker
1 ägg
3 dl (180 gram) vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj formen, blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö över smöret. Kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i formen.
Mal mandel. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda i mandel. Blanda mjöl med bakpulber och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör ner mjölken.
Bred ut smeten över äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Pröva med sticka.
Innan servering kan kakan pudras med kanel. Servera grädde eller vaniljsås till.
Ugn: 175°
Form: rund med löstagbar kant
Ingredienser:
Till formen:
smör
1 msk ströbröd
cirka 1 ½ tsk mald kanel
Fyllning:
3-4 äpplen
1 dl sötmandel
5 bittermandlar
200 gram smör, rumsvarmt
2 ½ dl socker
1 ägg
3 dl (180 gram) vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj formen, blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö över smöret. Kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i formen.
Mal mandel. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda i mandel. Blanda mjöl med bakpulber och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör ner mjölken.
Bred ut smeten över äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Pröva med sticka.
Innan servering kan kakan pudras med kanel. Servera grädde eller vaniljsås till.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Jag har precis tagit äppelkakan ur ugnen och den ser riktigt smaskig ut. Istället för mjölken använde jag grädde och det gick bra det med...tack för era recept!!
Postat av: Helena Ljunggren
Åh, guuu så gott!
www.helenaljunggren.com
Trackback