Lattetips!

Har du turen att ha en espressomaskin hemma i ditt kök? Hos oss används den flitigt vill jag lova. Kom ihåg att inte skumma mjölken för mycket, då lägger den sig som ett lock på latten. Knepet är att man helst inte ska värma mjölken mer än 65 grader, och inte skumma den för länge. Men det är lättare sagt än gjort! Jag kämpar på, övning ger ju färdighet och förhoppningsvis resulterar det i den perfekta latten.
Vill du lära dig att göra fina mönster i din latte?

Häll i kaffet, men spara några droppar! När du hällt på mjölken och den skummade mjölken kan du göra prickar i en ring i mitten. Använd sedan den långa skeden till att göra ett snyggt mönster.

Ett litet tips! Du måste inte använda sk. Barista mjölk, utan det går precis lika bra med ekologisk (lätt)mjölk. Hos Arla hittar du massor med spännande varianter att göra din latte på!



Cecilia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0