Kronans kaka

Ett mycket gammalt recept som man lätt glömmer bort. Har du aldrig ätit Kronans kaka? Baka den genast!

Här är receptet;

10-12 bitar
150 g mandel
150g ekoloskiskt smör
3 dl ekologiskt socker
3 ekologiska ägg
5 kokta, pressade ekopotatisar
3 msk ekologiskt vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver


Skålla,skala och mal mandeln. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner den pressade potatisen. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och mjölad form, helst med löstagbar kant. Krädda på nedersta falsen i 1,5 på 160grader. Skickta florsocker över den nygräddade kakan. Gillar du citron? Servera med citronsås till.

6 port
2 ekologiska äggulor
3 dl ekologisk mjölk eller kaffegrädde
1 msk potatismjöl
2 msk socker
saften av 1 ekologisk citron
skal av ½ ekologisk citron
1 ½ dl vispgrädde.


Blanda alla ingredienser utom citron och vispgrädde i en kastrull. Sjud såsen under vispning tills den tjocknar. Låt såsen kallna, vispa någon gång då och då. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa grädden hårt och vänd ned i såsen.

Kakan är superenkel att göra, tänk bara på att potatisen måste kokas i förväg! Bilder kommer senare när vi skär upp den. Vi struntar dock i citronsåsen, för kakan är mkt god i sig.









Cecilia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0