Julrecept: chokladkola
Jättegod kola som jag gjorde till jul. Om man häller smeten i iskuber av plast får de lättare en fin form än om man ska klippa eller skära ut bitar.
Ingredienser: cirka 10 stycken
80 gram glukos
100 gram mörk doppmassa (blockchoklad med vegetabiliskt fett)
Garnering:
ekologisk choklad att doppa i
Gör så här:
Finhacka doppmassan. Värm glukosen till cirka 60° i kastrull. Tillsätt doppmassan och rör samman. Häll ut på bakplåtspapper, så att smeten blir cirka 1 cm tjock. Kyl smeten tills den stelnat.
Skär i fyrkanter eller tryck ut små hjärtformar och doppa i smält choklad.
recept och bild ur Tidningen Hennes
Lisa
Ingredienser: cirka 10 stycken
80 gram glukos
100 gram mörk doppmassa (blockchoklad med vegetabiliskt fett)
Garnering:
ekologisk choklad att doppa i
Gör så här:
Finhacka doppmassan. Värm glukosen till cirka 60° i kastrull. Tillsätt doppmassan och rör samman. Häll ut på bakplåtspapper, så att smeten blir cirka 1 cm tjock. Kyl smeten tills den stelnat.
Skär i fyrkanter eller tryck ut små hjärtformar och doppa i smält choklad.
recept och bild ur Tidningen Hennes
Lisa
Kommentarer
Trackback