Julrecept: chokladkola

Jättegod kola som jag gjorde till jul. Om man häller smeten i iskuber av plast får de lättare en fin form än om man ska klippa eller skära ut bitar.

Ingredienser: cirka 10 stycken
80 gram glukos
100 gram mörk doppmassa (blockchoklad med vegetabiliskt fett)

Garnering:
ekologisk choklad att doppa i

Gör så här:
Finhacka doppmassan. Värm glukosen till cirka 60° i kastrull. Tillsätt doppmassan och rör samman. Häll ut på bakplåtspapper, så att smeten blir cirka 1 cm tjock. Kyl smeten tills den stelnat.
Skär i fyrkanter eller tryck ut små hjärtformar och doppa i smält choklad.


recept och bild ur Tidningen Hennes

Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0