Enkel chokladkaka
Det här är ett gammalt recept på chokladkaka med samma konsistens som en sockerkaka. Jag föredrar den saftiga kakan framför den luftiga och har därför ändrat på receptet en aning:
Ugn: 175-200°
Form: rund med avtagbar kant
Ingredienser:
200 gram ekologiskt smör, rumsvarmt
2 ½ dl ekologiskt socker
2 ekologiska ägg
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk ekologisk kakao
1 ½ dl hett vatten (kokas upp)
Gör så här:
Rör smör och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt sist det kokta vattnet.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Testa med sticka så att kakan är torr. Låt svalna något, stjälp upp kakan på tallrik och låt svalna med formen ovanpå.
Tips:
Jag brukar hacka en Dubbeldaim och strö över innan kakan åker in i ugn. Det blir supergott!
Lisa
Ugn: 175-200°
Form: rund med avtagbar kant
Ingredienser:
200 gram ekologiskt smör, rumsvarmt
2 ½ dl ekologiskt socker
2 ekologiska ägg
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk ekologisk kakao
1 ½ dl hett vatten (kokas upp)
Gör så här:
Rör smör och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt sist det kokta vattnet.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Testa med sticka så att kakan är torr. Låt svalna något, stjälp upp kakan på tallrik och låt svalna med formen ovanpå.
Tips:
Jag brukar hacka en Dubbeldaim och strö över innan kakan åker in i ugn. Det blir supergott!
Lisa
Kommentarer
Trackback