Smulpaj
Jag älskar smulpaj, helst med blåbär eller rabarber, som serveras med vaniljsås. Mmm...
Form: Rund, cirka 28 cm i diameter
Ugn: 225°
Ingredienser:
Pajdeg:
100 gram ekologiskt smör
2 ½ dl ekologiskt vetemjöl
2 ½ - 3 msk ekologiskt socker
Fyllning:
200 gram blåbär
eller
6 rabarberstjälkar (beroende på hur stora de är samt storleken på din form. Bäst att ta så mycket du vill ha!)
alternativt potatismjöl
Gör så här:
Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Lägg fyllningen i formen. Sockra. Om du väljer blåbär kan det vara bra att sikta över ungefär 1 msk potatismjöl. Strö över smuldegen.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Servera pajen nygräddad med vaniljsås.
Lisa