Julrecept: Pepparnötter

De här kakorna är perfekta, just därför att de är så små och därmed lätta att knapra i sig. Lätta att förvara är de också, i frysen eller i skafferiet. Lika goda ljumma som kalla, med härliga smaker av jul!

Ugn: 175-200°

Ingredienser: 28 st
100-125 gram ekologiskt smör
1 dl ekologiskt socker
½ msk ekologisk sirap
½ ekologiskt ägg
1 tsk ekologisk mald kanel
½ tsk ekologiskt mald kardemumma
½ tsk ekologisk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
240 gram eller 4 dl vetemjöl
12-14 ekologiska mandlar att skålla och halvera

Gör så här:
Rör smör, socker och sirap noggrant till en jämn smet. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och tillsätt.
Arbeta ihop till en deg och dela i två delar. Rulla varje del till en längd. Dela längden i 14 delar.

Rulla varje del till en boll. Klä plåtar med bakplåtspapper. Lägg bollarna på plåtarna och stick en mandelhalva i varje kaka.

Grädda i cirka 20 minuter, mitt i ugnen.

 bild från Icakuriren

Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0