Julrecept: Pepparnötter
De här kakorna är perfekta, just därför att de är så små och därmed lätta att knapra i sig. Lätta att förvara är de också, i frysen eller i skafferiet. Lika goda ljumma som kalla, med härliga smaker av jul!
Ugn: 175-200°
Ingredienser: 28 st
100-125 gram ekologiskt smör
1 dl ekologiskt socker
½ msk ekologisk sirap
½ ekologiskt ägg
1 tsk ekologisk mald kanel
½ tsk ekologiskt mald kardemumma
½ tsk ekologisk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
240 gram eller 4 dl vetemjöl
12-14 ekologiska mandlar att skålla och halvera
Gör så här:
Rör smör, socker och sirap noggrant till en jämn smet. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och tillsätt.
Arbeta ihop till en deg och dela i två delar. Rulla varje del till en längd. Dela längden i 14 delar.
Rulla varje del till en boll. Klä plåtar med bakplåtspapper. Lägg bollarna på plåtarna och stick en mandelhalva i varje kaka.
Grädda i cirka 20 minuter, mitt i ugnen.
bild från Icakuriren
Lisa
Ugn: 175-200°
Ingredienser: 28 st
100-125 gram ekologiskt smör
1 dl ekologiskt socker
½ msk ekologisk sirap
½ ekologiskt ägg
1 tsk ekologisk mald kanel
½ tsk ekologiskt mald kardemumma
½ tsk ekologisk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
240 gram eller 4 dl vetemjöl
12-14 ekologiska mandlar att skålla och halvera
Gör så här:
Rör smör, socker och sirap noggrant till en jämn smet. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och tillsätt.
Arbeta ihop till en deg och dela i två delar. Rulla varje del till en längd. Dela längden i 14 delar.
Rulla varje del till en boll. Klä plåtar med bakplåtspapper. Lägg bollarna på plåtarna och stick en mandelhalva i varje kaka.
Grädda i cirka 20 minuter, mitt i ugnen.
bild från Icakuriren
Lisa
Kommentarer
Trackback