Chokladsnittar

Detta recept prövade jag på idag.
Resultatet? Söta snittar som smakar mycket choklad. Recept från Aftonbladets Mat och Vin.

Ugn: 175°
Ingredienser: cirka 20 stycken
100 gram ekologiskt rumsvarmt smör
1 dl ekologiskt strösocker
2 msk ekologisk ljus sirap
120 gram (2 dl) ekologiskt vetemjöl
17-18 gram (2 ½ msk) ekologisk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

Gör så här:
Klä en plåt med bakpapper. Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp till en ljus och porös massa. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker, blanda väl och sikta ner i smörmassan. Vispa ihop till en jämn massa och vänd upp på mjölat bakbord. Dela degen i två delar, arbeta ihop en aning och rulla till två längder, lika långa som plåten.
Lägg rullarna på plåten. Platta ut längderna en aning och jämna till så att de är lika stora överallt. Platta inte ut för mycket då degen flyter ut i ugn.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna något på plåt innan varje läng delas i 10 sneda snittar. Låt kakorna kallna.


Snittarna slinker lätt in i munnen och innan man vet ordet av har man endast kvar smulor på tallriken...

Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0