Julrecept: Fikon- och russinbröd
Ska det bara bakas ett bröd till jul, låt det bli det här! Otroligt gott och saftigt och passar bra att äta såväl med endast smör som med smör och julost!
Ugn: 175°
Form: 2 stycken på 1 ½ liter
Ingredienser: 2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl grovt rågmjöl
1½ dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1 msk stött hel anis
1½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
Ugn: 175°
Form: 2 stycken på 1 ½ liter
Ingredienser: 2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl grovt rågmjöl
1½ dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1 msk stött hel anis
1½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 dl russin
150 g torkade fikon
Sätt på ugnen. Blanda de torra ingredienserna. Ta 1 dl solrosfrön - resten sparas till att strö över senare. Rör ner fil och sirap. Strimla fikonen och rör ner i degen tillsammans med russin. Smörj och mjöla formarna, använd gärna rågmjöl. Häll smeten i formarna, strö över rågmjöl och resten av solrosfröna. Grädda mitt i ugn i cirka 1 timme och 15 minuter.
Lisa
Kommentarer
Trackback