Underbar cheesecake

Det här är det bästa receptet på cheesecake jag provat. Botten är gjord av digestivekex och fyllningen är baserad på syrlig cream cheese.

Ugn: 175-200° (jag brukar ta precis mittemellan så, 187,5° är att rekommendera!)
Form: cirka 26 cm i diameter

Botten:
cirka 4 dl smulade ekologiska Digestivekex, 12-14 beroende på storleken på din form
100 gram ekologiskt smör
1-2 msk kanel, beroende på hur mycket smak du vill ha

Fyllning:
400 gram philadelphiaost
3 dl ekologisk gräddfil
½ - 3/4 dl ekologiskt socker
1-2 msk saft från ekologisk citron
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Botten:
Smält smör. Smula kexen och blanda noga med smör och kanel. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter och låt svalna medan du gör fyllningen.

Fyllningen:
Börja med att vispa ihop osten och gräddfilen. Använd gärna elvisp för ett klumpfritt resultat. Tillsätt därefter socker, vaniljsocker och citronsaft efter eget tycke och smak. Vill du ha mycket citronsmak ska du naturligtvis tillsätta mer av detta. Då kan du också behöver en aning mer socker. Smaka av, dels för se om du har fått rätt smak på din fyllning och dels för att det smakar himmelskt gott!

Häll fyllningen i formen och grädda i cirka 40 minuter. Pröva med sticka.

Tips
Om du prövar med sticka anser jag att stickan inte behöver vara torr när du tar ut kakan. Är den istället lite kladdig kommer detta ge en krämigare kaka när den väl kallnat!

Ställ i kylen - ät och njut







Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0