Mors chokladtårta
Otroligt mäktig - otroligt god. Härligt kladdig chokladkaka med ett täcke av chokladtryffel. Avnjutes när som helst med en klick vispad grädde. Detta är min mammas recept.
Form: 22 cm i diameter, med löstagbar kant
Ugn: 200°
Ingredienser:
100 gram ekologisk blockchoklad
100 gram osaltat smör
50 gram eller knappt 1 dl ekologiskt vetemjöl
150 gram eller cirka 1 ½ dl ekologiskt strösocker
3 ekologiska ägg
Glasyr:
100 gram ekologisk blockchoklad
100 gram eller cirka 1 dl ekologisk vispgrädde
12,5 gram ekologiskt smör
Garnering:
kakao
Gör så här:
Kakan:
Smält smör och choklad i vattenbad. Blanda mjöl, socker och ägg ordentligt. Häll i choklad- och smörblandningen och arbeta i 10 minuter - rör med exempelvis en träslev - till en jämn smet. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan kallna och ta ur den ur formen.
Glasyr:
Smält smör och choklad i vattenbad. Koka upp grädden och häll ner i choklad- och smörblandningen. Rör kraftigt tills du får en jämn smet. Bred glasyren över kakan, låt stelna något - pudra alternativt över kakao - och servera med vispad grädde.
Lisa
Tack:)!