Mors chokladtårta

Otroligt mäktig - otroligt god. Härligt kladdig chokladkaka med ett täcke av chokladtryffel. Avnjutes när som helst med en klick vispad grädde. Detta är min mammas recept.  


Form: 22 cm i diameter, med löstagbar kant

Ugn: 200°


Ingredienser:
100 gram ekologisk blockchoklad
100 gram osaltat smör
50 gram eller knappt 1 dl ekologiskt vetemjöl
150 gram eller cirka 1 ½ dl ekologiskt strösocker
3 ekologiska ägg

Glasyr:
100 gram ekologisk blockchoklad
100 gram eller cirka 1 dl ekologisk vispgrädde
12,5 gram ekologiskt smör

Garnering:
kakao


Gör så här:
Kakan:
Smält smör och choklad i vattenbad. Blanda mjöl, socker och ägg ordentligt. Häll i choklad- och smörblandningen och arbeta i 10 minuter - rör med exempelvis en träslev - till en jämn smet. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i cirka 15 minuter. Låt kakan kallna och ta ur den ur formen.

Glasyr:
Smält smör och choklad i vattenbad. Koka upp grädden och häll ner i choklad- och smörblandningen. Rör kraftigt tills du får en jämn smet. Bred glasyren över kakan, låt stelna något - pudra alternativt över kakao - och servera med vispad grädde. 




 
Lisa


Kommentarer
Postat av: Marias Kakburk

Tack:)!

2008-10-20 @ 17:45:53
URL: http://mariaskakburk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0