American pancakes
Nere i Skåne bjöds det på supergoda american pancakes till frukost. De serverades med sirap, men själv föredrar jag sylt.
3-4 portioner, cirka 7 pannkakor
2 ekologiska ägg
4 dl ekologisk mjölk eller filmjölk
2 msk ekologiskt smält smör eller olja
2 tsk ekologiskt socker eller farinsocker
3 krm salt
2 tsk bakpulver
1 dl ekologiskt grahamsmjöl
3 dl ekologiskt vetemjöl
Gör så här:
Vispa upp ägg. Tillsätt mjölk, matfett, socker, salt och bakpulver. Rör om väl. Häll i mjöl, lite i taget, och rör till en klumpfri smet. Grädda pannkakor, beräkna cirka 1 dl smet till varje pannkaka, på medelvärme.
De pannkakor jag åt innehöll vanligt socker, smör och filmjölk. Däremot får pannkakorna en väldigt fin färg om man använder farinsocker istället.
Lisa
3-4 portioner, cirka 7 pannkakor
2 ekologiska ägg
4 dl ekologisk mjölk eller filmjölk
2 msk ekologiskt smält smör eller olja
2 tsk ekologiskt socker eller farinsocker
3 krm salt
2 tsk bakpulver
1 dl ekologiskt grahamsmjöl
3 dl ekologiskt vetemjöl
Gör så här:
Vispa upp ägg. Tillsätt mjölk, matfett, socker, salt och bakpulver. Rör om väl. Häll i mjöl, lite i taget, och rör till en klumpfri smet. Grädda pannkakor, beräkna cirka 1 dl smet till varje pannkaka, på medelvärme.
De pannkakor jag åt innehöll vanligt socker, smör och filmjölk. Däremot får pannkakorna en väldigt fin färg om man använder farinsocker istället.
Lisa
Kommentarer
Trackback