Saftig eller luftig sockerkaka

Ja, frågan är hur man vill ha sin sockerkaka. Min filosofi är att om kakan serveras utan glasyr, ska den vara saftig. Morotskakan till exempel, den kan vara luftig istället eftersom jag brer på ett tjockt lager glasyr ovanpå.

Vad gör kakan saftig och vad gör den luftig?
Det är enkelt: smöret.

När man rör rumsvarmt smör och socker poröst blir kakan saftig. Smälter man istället smöret, vispar ägg och socker och vänder ner smör i smeten blir kakan luftig och hög.

Mängden smör är också viktig: man har mer smör i den saftiga kakan.

Lisa

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hej kära du! Nu gäller det, bäst av 15.. Snälla har du bara lust att gå in på länken, och rösta på bitchens.blogg.se SNÄLLA! Vore grymt tacksam. Dessutom kan du som röstar vinna presenter =)

http://dianasblogg.blogg.se/2008/november/de-15-finalisterna-ar-utsedda.html?tmp=160d3306856a8cfd7652278370382699e7a990ff Kramar


2008-11-18 @ 15:58:36
URL: http://bitchens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0