Julrecept: Mumsiga julbullar med russin

Underbart goda bullar med russin som passar utmärkt att värma till frukost. Servera med smör, ost eller annat valfritt pålägg. Passar också jättebra till eftermiddagsfikat med varm choklad och vispgrädde. Mmm... längtar jag till julbaket eller vadå?

Ugn: 175°
Ingredienser:
Cirka 1 dl ekologiska russin
600 gram eller cirka 1 liter ekologiskt mjöl
50 gram jäst
60 gram eller 4 msk ekologiskt smör
2 msk ekologiskt socker
lite ekologisk kardemumma
3 dl ekologisk mjölk

Gör så här:
Koka upp russinen, tag från värmen och låt svälla i ungefär 10 minuter. Smält smör, tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, cirka 37. Smula jäst i en stor bakbunke och häll på degvätskan. Rör om. Blanda ner socker, kardemumma och russin.

Tillsätt mjöl i omgångar och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
Dela upp degen i 20 bitar, forma till runda bullar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare, cirka 15-20 minuter. Pensla med ägg.

Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills bullarna fått lite färg.

Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0