Chokladbiskvier

Åh så goda! Och fina! Jag råkade smaka på en - de är så små - det gick så fort! Jag ångrar det inte, för dessa biskvier är de godaste jag ätit. De tar ett tag att göra, så baka de förslagsvis dagen innan och låt stå kallt över natten. Ta sedan ut de ett tag innan servering, så blir de så där krämigt goda.

Ingredienser: 40 stycken, cirka
Ugn: 175°
Formar: plåtar klädda i bakplåtspapper
Botten:
200 gram mandelmassa
1 dl ekologiskt socker
2 ekologiska äggvitor

Smörkräm:
100 gram ekologiskt smör - rumsvarmt
1 ½ dl ekologiskt florsocker
1 ekologisk äggula
14 gram eller 2 msk ekologisk kakao

Topping:
200 gram ekologisk mörk choklad

Gör så här:

Botten:
Riv mandelmassan fint och blanda noga med socker och äggvitor. Klicka ut på plåtar klädda i bakplåtspapper. Smeten rinner gärna ut, så sätt in i ugnen så fort som möjligt i 9-10 minuter.
Låt bottnarna svalna helt, gärna på galler.

Smörkräm:
Rör ihop smör, florsocker, äggula och kakao noga till en jämn och fin kräm. Bred på undersidan av bottnarna och gör krämen toppig i mitten. Ställ i kyl tills krämen stelnat.

Topping:
Smält chokladen och låt svalna något. Doppa kakorna, vrid en aning på dem för att få bort överflödig choklad och låt stelna i kyl.

Tips 1:
Gör cirka ½ sats extra smörkräm, receptet räckte till cirka 44 bottnar, men endast 40 stycken som hade snålt med fyllning.

Tips 2:
Låt inte den smält chokladen stå för länge. När den stelnar och man ska doppa kakan bildas det lätt klumpar.

Tips 3:
Ska du spara dem några dagar - lägg dem i kylen. Ännu längre? Lägg dem i frysen direkt.

Receptet kommer ur "Kära små kakor". 







Lisa

Kommentarer
Postat av: Helene sommerfeld

hej Lisa

tyckte om innehållet i biskvien den var super god och att den var mörk var ett stort plus. Botten delen kunde vara bättre och fastare. den kändes för tunn mot innehållet i biskvien men smaken var UTSÖKT

kram

Heléne

2008-11-14 @ 17:10:04
Postat av: Lisa

Helene,

tack för kommentaren och din feedback!

2008-11-17 @ 12:59:54
URL: http://cafeeko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0